Wie ben ik?
Naam: Stijn Belmans
E-mailadres: Zie contactformulier
Vorige opleidingen: Gezondheids- en Welzijnswetenschappen, Bedrijfsmanagement optie Sociale economie
Huidige opleiding: Communicatiemanagement
Wat wil ik?
Stijn Belmans
Zoals jullie wellicht ondertussen weten, ben ik Stijn Belmans. En nee, ik ben niet uniek. Volgens de website Familienaam zijn er maar liefst 1827 mensen met de achternaam Belmans in België. Niet moeilijk dat de domeinnaam Belmans.be reeds bezet was. Gelukkig heb ik toch nog StijnBelmans.be kunnen registreren. Zoals jullie kunnen afleiden, vind ik het leuk om websites te maken en te beheren. Ik heb naast deze website mijn eigen persoonlijke website gemaakt en nog vele andere websites. Ik houd ervan te ontdekken wat de mogelijkheden van websites zijn en hoe ik websites kan verbeteren. Dit doe ik door constant nieuwe websites te maken en oude websites te verbeteren met nieuwe inzichten die ik heb verworven.
Het begin
Maar laat ons even bij het begin beginnen. Mijn verhaal begint al op jonge leeftijd. Als 15-jarige vond ik het super leuk een eigen game te hebben, dus heb ik er één gemaakt. Het was niet echt zoals ik het voor ogen had, maar ik begon wel de wonderen van het internet te begrijpen. Ik leerde enkele mensen kennen die ook een eigen game wilde, dus ging ik met hen een samenwerking aan. Weer stond het geluk niet aan mijn zijde en bleef ik met lege handen achter. Toen ontdekte ik Sitedeals, een website voor webmasters. Ze kunnen hier jobs aannemen, hulp zoeken, designs maken en websites en domeinnamen kopen en verkopen. Ik wou hier meer over leren en dus verdiepte ik mij al spelenderwijs in het maken, kopen en verkopen van websites en domeinnamen. In die tijd had ik enkele grote websites in mijn portfolio, alleen had ik er de tijd niet voor. Ik heb een deel verkocht en een deel in mijn portfolio gelaten.
Revaio
Rond mijn 17 jaar, ontdekte ik dat er vele websites en toepassingen op het internet bestaan die veel beter kunnen. Ik ontdekte gaten in de markt die anderen links lieten liggen of gewoon niet wisten. Ik begon na te denken over hoe ik een verschil zou kunnen maken en uit dat brainstormen ontstond Revaio. Revaio staat voor ‘Revolution’ en ‘All-In-One’. Ik wilde websites en toepassingen creëren die nog niet bestonden en die het leven van particulieren en ondernemers makkelijker zou maken. De keywords van Revaio zijn namelijk: ‘Synchronisatie’, ‘Optimalisatie’ en ‘Automatisatie’. Mijn droom is nog steeds om Revaio op te starten en te beginnen met het Revaio Dashboard. Maar daarvoor is geld nodig en mensen die ons kunnen ondersteunen. Met ons bedoel ik mezelf (Stijn Belmans) en Lisa Mans.
Hogeschool
Wanneer ik naar de hogeschool kan gaan, weet ik niet goed wat ik kan doen. Als vooropleiding had ik Gezondheids- en Welzijnswetenschappen gekozen, een richting die vooral de mens op de eerste plaats zet. Daarom dat Sociaal werk aan Thomas More Geel (Voorheen K.H.K.) voor mij ideaal leek. Ik voelde mij er alleen niet volledig thuis. Ik miste de voeling met het bedrijfsleven en de verschillende talen. Daarom dat ik besloot om Bedrijfsmanagement te gaan doen. In de helft van het eerste jaar mochten we uit 8 specialisaties kiezen. Na het horen van alle specialisaties en er les over gehad te hebben, wist ik wat ik wou doen: Sociale economie. Sociale economie is de mix tussen Sociaal werk en Bedrijfsmanagement. De sector Sociale economie is heel breed met veel werkgelegenheid en vooral aandacht voor de mens en de natuur. Daarom dat ik deze specialisatie zo interessant vond. We hebben erg veel geleerd over alle rechten en plichten die mensen hebben. We hebben de sector Sociale economie leren kennen zoals De Kringwinkel Zuiderkempen, maar ook invoegbedrijven zoals Ben Fresh.
Stage
In het derde jaar van mijn opleiding kreeg ik de kans om een stage te kiezen. Ik kreeg de kans om voor stad Geel te werken. Daar was ik stagiair ‘Intergemeentelijk Tewerkstellingscoördinator Geel, Laakdal en Meerhout’. Dit is een hele lange titel om aan te duiden dat je de tewerkstelling in de regio moet bevorderen. In het begin was het nogal veel inlezen. Ik mocht leren hoe het maatwerkdecreet voor Sociale economie bedrijven in elkaar zit. Je zou denken dat het weinig nut heeft, maar het komt echt goed van pas. Ik stond samen met Kim Leyten (mijn mentor) in voor het beantwoorden van vragen over werk en hoe werk gestimuleerd kan worden. Daarnaast moesten we verschillende projecten uitrollen. Een voorbeeld is de Dienstenwijzer. Deze website heb ik mogen bouwen alsook de website in te vullen.
Daarnaast heb ik heel veel verantwoordelijkheid gekregen zoals het bijwonen van een seminarie over het maatwerkdecreet, het opvolgen van de werkloosheidsgraad in de regio, het bijwonen van workshops, het vergaderen met stakeholders, het bellen met stakeholders en nog veel meer om op te noemen. Niet te vergeten heb ik mijn eindwerk geschreven. Ik kreeg carte blanche en dus wou ik iets terug doen voor de natuur. Na lang nadenken kwam ik op een project om handelaren te overtuigen om hun voedseloverschotten aan lokale, sociale organisaties te doneren. Zo kwam ik op AvaRu wat staat voor Afval Reductie. Natuurlijk moest dit project ook een meerwaarde voor de stad Geel hebben en dus moest ik het project laten goedkeuren door Bart Julliams, de schepen van Sociale economie. Het project kreeg groen licht en ik kon beginnen.
Ik zocht alle handelaren die met voedsel werken in Geel en Herentals op en ik probeerde hen te overtuigen om voedsel te doneren. Daarnaast zocht ik organisaties die voedsel nodig hadden en dankzij Kris Ooms (Algemeen Directeur De Kringwinkel Zuiderkempen) kwam ik bij de KringKruidenier in Herentals terecht. Dit is een Sociale kruidenier die voor alle mensen toegankelijk is en ook wil werken met voedsel dat door winkels weggegooid wordt. Ik werd vrijwilliger en kreeg mee de leiding over de groep ‘Aankoop’. Daarnaast had ik contact met De Toevlucht in Herentals. Zij delen voedsel uit aan mensen die het nodig hebben. Wie interesse heeft om mijn eindwerk te lezen, kan dit hier.
En verder?