Wat is AvaRu?

Samengevat:

  • AvaRu = Afval Reductie
  • Voor iedereen, zowel particulieren als handelaren en Sociale organisaties
  • Dit door filmpjes, acties, wedstrijden, … voor particulieren
  • Dit door voedseloverschotten van handelaren naar Sociale organisaties te brengen
  • Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag artikels schrijven of filmpjes over voedselverspilling posten als mee acties willen doen op regionaal vlak

 

AvaRu is een project opgestart door mij, Stijn Belmans. Ik ben een echt natuurmens en daarom wou ik als stageopdracht iets voor het milieu doen. Dus bedacht ik AvaRu wat staat voor Afval Reductie. Ik bezocht handelaren in Herentals en Geel en probeerde hen te overtuigen om voedsel te doneren aan Sociale organisaties. Met succes, want meer dan 30% van de handelaren wou direct meewerken. Daarnaast was ik op zoek naar Sociale organisaties die voedsel nodig hebben en zo kwam ik bij de KringKruidenier terecht waar ik nog steeds vrijwilliger ben en bij de Toevlucht, 2 organisaties die voedseloverschotten kunnen gebruiken en voedseloverschotten uitdelen aan mensen die het nodig hebben. Na mijn stage is Lisa Mans erbij gekomen. Zij zet zich mee in om nieuwe handelaren en Sociale organisaties te vinden. Wilt u mijn eindwerk lezen of downloaden? Dat kan hier!

Inmiddels hebben we het concept breder gemaakt. We willen niet alleen dat handelaren tot het inzicht komen om voedsel te doneren, we willen dat iedereen ecologischer denkt. Zo hebben we een blog gemaakt waarop wij artikels en filmpjes posten over voedselverspilling en hoe we dit samen kunnen voorkomen. We willen acties doen om voedselverspilling te voorkomen en we willen zoveel mogelijk mensen laten meedoen. Wij zijn op zoek naar iedereen die dit leest en een betere toekomst wilt! Dus als jij ook vindt dat er teveel voedsel verspilt wordt, volg dan zeker onze blog en ga er samen met ons voor!

Vind je dat we nog niet genoeg doen of wil je aanvullen? Vergeet dan zeker geen reactie achter te laten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.