68 jaar oude bruidstaart van Britse Queen verkocht

Bij een goed huwelijk hoort steeds een mooie bruidstaart, waarvan iedereen kan meegenieten. Zo gaat een huwelijk voor jaren mee en de bruidstaart? Ja die ook. Op beiden staan geen houdbaarheidsdatum, na 68 jaar blijkt de bruidstaart van de Britse Queen nog eetbaar te zijn (ik zeg wel eetbaar, niet toonbaar). Er wordt zelfs nog een geldprijs aan gegeven.

Vinden jullie dit niet raar? Ik althans wel. De boeren van hier moeten in overproductie gaan om toch zeker goed gevormde groenten en fruit te kunnen aanbieden. Je zou denken dat mensen uit het Zuiden van deze overproductie kunnen meegenieten, maar nee. Heel wat groenten en fruit gaan richting vuilbak omdat ze niet aan het schoonheidsideaal voldoen. Wat een verspilling! We zouden het Zuiden immers kunnen verder helpen met onze overschotten, want daar kampen ze met ernstig voedselverlies. Dit voedselverlies is het gevolg van gebrekkige landbouwtechnieken, slechte opslag en transport.

vuilbak_150

Toch gaat jaarlijks 1,3 miljard ton voedsel wereldwijd de vuilbak in, mede te danken door menselijk toedoen of nalatigheid. En dan te denken dat er zo een 690 euro is betaald voor een taart die zijn beste tijd al even heeft gehad. Een sorry is hier niet genoeg!. ‘Sorry is niet genoeg’ is een campagne van 11.11.11 om de voedselverspilling tegen te gaan. Ik denk zelf ook dat we het niet enkel bij woorden mogen laten, maar dat we allen daadwerkelijk iets aan de voedselverspilling moeten doen.

 

Bron:

https://www.hln.be/hln/nl/2764/milieu/article/detail/2091538/2014/10/16/Jaarlijks-gaat-1-3-miljard-ton-voedsel-de-vuilbak-in.dhtml

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20150908_01856119/68-jaar-oude-bruidstaart-van-britse-queen-verkocht

https://www.nietgenoeg.be/nieuws

 

 

Lisa Mans

Ik ben 21 jaar en maak de Hogeschool nog onveilig. Ik ben een persoon die graag creatief bezig is, ook als onderneemster. Ik ben ook een persoon die begaan is met wat er rondom haar gebeurt. Oorlogen, klimaatveranderingen, ik word er weemoedig van. Tijd voor actie denk ik dan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.