7 gewassen die de klimaatverandering niet zullen overleven

Jullie zullen het allemaal al wel gemerkt hebben, de natuur-en weersomstandigheden zijn aan het veranderen. Jammer genoeg gebeurt dat niet in de positieve zin. We mogen dan wel kunnen genieten van een warme zomer, toch is er een grote “maar” bij. Het is TE warm, de bladeren van bomen en struiken beginnen af te vallen, en dat is niet omdat de herfst in zicht is. De reden is de extreme droogte waardoor gewassen niet de kans krijgen om te groeien.

Ik weet niet hoe dat het bij jullie zit, maar persoonlijk ben ik blij als het nu wat slechter weer is. Ik kan nu echt genieten van regen en ik apprecieer deze nattigheid ook vele meer. Maakt niet uit als mijn haarcoupe naar de vaantjes is, want ik weet dat dat ons voedsel ten goede komt. En op dat voedsel ben ik ook verzot. Een lekker stuk chocolade voor ’s avonds, een heerlijke kop koffie voor ’s morgens en een appel tussendoor, ik zou het niet kunnen missen.

Toch zijn er heel wat gewassen bedreigt zoals aardappelen, maïs, zaden en noten, abrikozen en perziken, koffie en cacao,… De groei van deze gewassen daalt met aanzienlijk wat procenten door de zengende hitte en dat wanneer we met een stijgende bevolking zitten. We mogen daarom nooit vergeten om respectvol met de natuur om te gaan. We kunnen dan misschien wel denkbeeldig kwaad zijn op de natuur omdat ze vele slachtoffers eist, we hebben dit alles misschien wel aan onszelf te danken.

 

Bron: https://m.hln.be/hln/m/nl/2656/GlobalWarming/article/detail/2433927/2015/08/24/7-gewassen-die-de-klimaatverandering-niet-zullen-overleven.dhtml?originatingNavigationItemId=1

Lisa Mans

Ik ben 21 jaar en maak de Hogeschool nog onveilig. Ik ben een persoon die graag creatief bezig is, ook als onderneemster. Ik ben ook een persoon die begaan is met wat er rondom haar gebeurt. Oorlogen, klimaatveranderingen, ik word er weemoedig van. Tijd voor actie denk ik dan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.