Het lelijke eendje

tss_1397388866_7

De kalabas die u hiernaast ziet is toch echt fotogeniek, vindt u ook niet?  En dan te denken dat sommige mensen dergelijk “misvormde” voedsel niet willen meenemen.

Heel wat mensen hebben de gewoonte om “misvormde” groenten en fruit te laten liggen in de supermarkt. Wat er het beste uitziet wordt eerst gekozen, want de smaak zal wel naargelang zijn. Deze gedachte is echter verkeerd. Er wordt te vaak naar het uiterlijk gekeken. Maar wil dat zeggen dat dergelijke groenten en fruit slecht zijn? Zeker niet, ze hebben immers dezelfde smaak. 

Ik moet eerlijk zijn, wij zondigen hier ook aan. Het zit gewoon in de genen van mensen denk ik om naar schoonheid te zoeken. Maar als je al weet dat elke vrucht evenwaardig is ongeacht grootte of vorm, dan kan je daar in het vervolg wel op letten bij het winkelen. Want zo kunnen wij en jullie de voedselverspilling ook voor een deel tegengaan. Die “slecht” uitziende groenten en fruit blijven niet langer verkommeren in hun bakken, ze worden ook echt gebruikt.

Lisa Mans

Ik ben 21 jaar en maak de Hogeschool nog onveilig. Ik ben een persoon die graag creatief bezig is, ook als onderneemster. Ik ben ook een persoon die begaan is met wat er rondom haar gebeurt. Oorlogen, klimaatveranderingen, ik word er weemoedig van. Tijd voor actie denk ik dan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.