Ontdooid eten mag je wel opnieuw opwarmen.

Een diepvriezer is de oplossing bij uitstek als je met voedseloverschotten zit. Als je wat veel gemaakt hebt, stop je de overschotten gewoon in de vriezer en later kan je deze nog hergebruiken. Maar wat met het voedsel dat weer ontdooid is en je niet op krijgt, de vuilbak in?

Nee hoor, als je het voedsel op een juiste manier ontdooid, kan je het weer herinvriezen in tegenstelling tot wat de meeste mensen (inclusief mezelf) denken. Het is wel belangrijk dat je het voedsel laat ontdooien in een koelkast. Leg het te ontdooien product niet gewoon op het aanrecht. Vaak hebben mensen de gewoonte ’s morgens alles uit de diepvriezer klaar te leggen zodat het voedsel tegen de avond ontdooid is. Op deze manier zien bacteriĆ«n echter mooi hun kans want ze houden ook van lekker eten en op kamertemperatuur vermenigvuldigen ze zich sneller. Gebruik je koud water om je voedsel te ontdooien, ververs het water dan om het halfuur en laat het gevroren voedsel in de verpakking zitten. Dit vraagt natuurlijk wel meer werk.

We moeten wel eerlijk zijn dat het voedsel er na herinvriezen minder smakelijk kan uitzien, maar ik geloof in jullie kookkunsten dat jullie er toch een lekker uitziend gerechtje van kunnen maken. Extra kruiding kan ervoor zorgen dat de fletse smaak verdwijnt. Probeer het zeker eens want zo kunnen jullie samen met ons de voedselverspilling tegen gaan.

 

Bron: https://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/article/detail/2477423/2015/10/03/Ontdooid-eten-mag-je-wel-opnieuw-invriezen-onder-een-voorwaarde.dhtml

Lisa Mans

Ik ben 21 jaar en maak de Hogeschool nog onveilig. Ik ben een persoon die graag creatief bezig is, ook als onderneemster. Ik ben ook een persoon die begaan is met wat er rondom haar gebeurt. Oorlogen, klimaatveranderingen, ik word er weemoedig van. Tijd voor actie denk ik dan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.