Tien tips om voedselverspilling tegen te gaan

  1. Ga eens bij de buren langs. Heeft u wat te veel gemaakt? Hier kan u misschien uw buur mee plezieren. Een idee is om de website burenonline.com eens te raadplegen, misschien is er iemand in uw buurt die heel blij zou zijn met uw stoofpotje.
  2. Maak een boodschappenlijstje,  zo koopt u enkel die producten die u daadwerkelijk nodig heeft.
  3. Discrimineer niet, laat u niet te hard afleiden door de vorm van sommige groenten en fruit. Een andere vorm betekend zeker niet een slechtere smaak.
  4. Gebruik uw koelkast optimaal. Groenten en fruit blijven langer vers als ze op een frisse plek bewaard worden.
  5. Richt uw koelkast doordacht in. Leg producten met een kortere houdbaarheidsdatum bovenaan zodat je deze producten niet uit het oog verliest.
  6. Gebruik uw diepvriezer optimaal. Smijt etensresten na de maaltijd niet direct op de composthoop maar vries ze in. Later kunnen deze nog van pas komen.
  7. Gooi overrijp fruit of groenten niet weg, maar maak er een milkshake of een lekker kom soep van.
  8. Geloof de houdbaarheidsdatum niet, ga af op uw neus en uw gezond verstand vooraleer je iets weggooit. Op veel producten staat ‘ten minste houdbaar tot’ maar deze producten zijn nog veel langer eetbaar.
  9. Koop kippen. Zowel kippen als varkens zijn verzot op ons afval, wat de voedselverspilling tegen gaat. Omdat een varken vaak wat groot is om in te tuin te zetten, is een kip dé oplossing om uw composthoop weg te werken. En u krijgt veel dank van de kippen terug in de vorm van eieren.
Lisa Mans

Ik ben 21 jaar en maak de Hogeschool nog onveilig. Ik ben een persoon die graag creatief bezig is, ook als onderneemster. Ik ben ook een persoon die begaan is met wat er rondom haar gebeurt. Oorlogen, klimaatveranderingen, ik word er weemoedig van. Tijd voor actie denk ik dan.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.