Vooruitgang AvaRu post 1

Whiteboard 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We willen jullie op de hoogte houden van wat we allemaal willen doen en hoe we dit samen met jullie willen doen. Iedereen mag gerust zijn mening geven en we luisteren met heel veel plezier naar jullie. Zoals jullie hierboven op de afbeelding zien, hebben we eerst en vooral gekeken wat we op het begin moeten doen en welke contacten we moeten leggen. Ik (Stijn Belmans) ben vooral goed in het technische aspect en dus maak ik de website. Ik vind het leuk om uren met websites bezig te zijn en nieuwe dingen uit te vinden. Ik ben iets minder goed in het realistisch kijken naar doelstellingen en daar is Lisa Mans dan weer goed in. Zij schrijft ook heel graag creatieve teksten en daarom dat zij ook vele teksten op deze website plaatst.

Naast het maken van de website, moeten we ook daadwerkelijk iets doen aan voedselverspilling. We zitten natuurlijk ook niet stil en dus hebben we ondertussen een afspraak met de Schepen van Lokale economie van Herentals, Jan Michielsen. We hebben contact met Stijn Coenen van Thomas More om te kijken of studenten zich willen inzetten voor de vermindering van voedselverspilling. We hebben contacten met de KringKruidenier en de Toevlucht in Herentals. Dit zijn 2 organisaties die voedseloverschotten kunnen gebruiken om voedselbedelingen te doen. We willen alle handelaren die momenteel mee doen, overtuigen om mee te blijven doen om zo voedselverspilling te verminderen. We moeten blijven communiceren met KOMOSIE, de Koepel van MilieuOndernemers in de Sociale Economie, om op lokaal vlak zoveel mogelijk te realiseren.

Wij hopen vooral dat handelaren willen meedoen om hun voedseloverschotten aan Sociale organisaties te geven. Daarom dat we zoveel mogelijk contacten willen leggen met lokale handelaren in zoveel mogelijk regio’s. We willen uiteraard eerst klein beginnen, maar we hebben een toekomstdoel. We willen niet enkel dat handelaren weten wat de mogelijkheden met voedseloverschotten zijn, we willen dat iedereen dit weet. Daarom dat we een blog hebben opgestart zodat iedereen zich bewuster is van voedseloverschotten en er iets aan willen doen.

Ik wil nog even meedelen dat we ondertussen vooral artikels aan het schrijven zijn en aan het nadenken zijn wat nog interessant voor jullie kan zijn. Hebben jullie ideeën of willen jullie meewerken? Vul dan zeker dit formulier in! Hieronder zien jullie een indruk van wat we allemaal nog moeten doen de komende dagen.

Whiteboard 2
Stijn Belmans

Ik ben 22 jaar en ik engageer mij met heel mijn hart voor het milieu. Ik wil eindelijk eens iets terug doen voor de natuur en zo de mentaliteit van de mens positief veranderen. Ik ben er zeker van dat dit mogelijk is als we er samen voor gaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.