Vooruitgang AvaRu post 2

Hallo iedereen

Bedankt om dit bericht te lezen! Ondertussen zijn we al één week verder en hebben we al best veel vooruitgang geboekt. We hebben er 2 afspraken op zitten en alles is nu al een heel pak concreter. Als eerste hadden we een afspraak met de schepen van Lokale economie van Herentals, Jan Michielsen. Jan had Denise Verhaert uitgenodigd, zij is coördinator van De Fakkel, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen die het minder goed hebben. 

Het gesprek was zeer boeiend en zeer opbouwend. Jan en Denise zien een samenwerking zeker zitten en ze steunen ons volledig. Dat is natuurlijk goed om te horen dat mensen achter jou staan. Samen zijn we tot de conclusie gekomen dat de krachten van alle organisaties in Herentals gebundeld moeten worden zodat we meer kunnen bereiken. We dachten aan een gemeenschappelijke plaats waar vrijwilligers het voedsel kunnen opslagen. Daarvoor moesten we eens contact opnemen met Pol Goris, coördinator van de KringKruidenier in Herentals, een soort sociale kruidenier voor iedereen. Ondertussen kennen we Pol al goed, aangezien we al met hem samenwerken als vrijwilligers om de KringKruidenier op te bouwen.

Dus zo gezegd, zo gedaan maakten we een afspraak met Pol. Dit gesprek was heel boeiend en we hebben weer meer mogelijkheden. Pol biedt ruimte aan en hij wil zelfs samen met vrijwilligers voedsel van handelaren gaan halen. Natuurlijk moeten wij eerst afspraken maken met de handelaren, maar daarna kan er echt van start gegaan worden. Andere organisaties in Herentals kregen natuurlijk ook de kans om de voedseloverschotten op te halen bij de KringKruidenier. Zo is de coördinatie makkelijk voor de handelaren, maar ook voor de organisaties aangezien ze de overschotten nu maar op één punt moeten gaan halen.

Voor de rest hebben we nog plannen om iedereen te laten proeven van hapjes, gemaakt van voedseloverschotten. Dit kunnen we hopelijk in Herentals realiseren mits we mensen hebben die achter ons staan. Daarnaast willen we koelkasten zetten in Herentals naar aanleiding van dit artikel zodat mensen maaltijden uit koelkasten kunnen halen. Dit willen we allemaal nog realiseren, maar daar hebben we uw hulp voor nodig! Bent u begaan met voedselverspilling en heeft u ideeën en wilt u er iets aan doen, zelfs al woont u in een andere regio? Meldt u dan snel hier aan, zo kunnen we sneller en beter voedselverspilling tegengaan!

Voor de rest wil ik melden dat we maandag weer beginnen bloggen. We willen ook nog enkele dagen van onze vakantie genieten. Maar we verzekeren jou dat we er maandag weer invliegen en vanaf dan kunnen we echt starten met ons proefproject met de handelaren en kunnen we verder acties uitrollen. Tot maandag!

Stijn Belmans

Ik ben 22 jaar en ik engageer mij met heel mijn hart voor het milieu. Ik wil eindelijk eens iets terug doen voor de natuur en zo de mentaliteit van de mens positief veranderen. Ik ben er zeker van dat dit mogelijk is als we er samen voor gaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.